به گزارش مشرق به نقل از فارس، رضا رسولي در آيين اختتاميه ششمين جشنواره ادبيات داستاني بسيج که در سينما نفت اين شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: دوره جديد ادبيات داستاني پس از انقلاب اسلامي، پس از پيمودن فراز و نشيبهاي بسيار در حال پوستاندازي و نوزايي است.
وي افزود: ادبيات داستاني معاصر ايران که در آغاز با قرار دادن نظرات غربي ادبيات، پايهگذاري شده بود پس از گذشت سالها نتوانست اتحاد جمعي و باور ديني مردم مسلمان ايرانزمين باشد.
عضو شوراي مرکزي انجمن اهل قلم ايران در ادامه تصريح کرد: نويسندگان متزلزل که ادبيات داستاني را توامان از غرب به سوغات آورده بودند از بيداران، شخصيتهاي متحجر ارائه داده و بر همه مفاخر فرهنگي و شخصيتهاي ديني و انقلاب ايران چشم بستند و تنها نويسندگاني انگشت شمار از باورهاي ديني و انديشههاي اسلامي روايت کردند.
وي اضافه کرد: ادبيات داستاني انقلاب در بستر قيام و طاغوت ستيزي متولد شد و در عرصه دفاع مقدس باليد و ميرود تا به درختي تنومند تبديل شود.
رسولي خاطرنشان کرد: بلافاصله پس از شکل گيري ادبيات داستاني دفاع مقدس، عدهاي از نويسندگان غربزده که از ابتدا با مردم همراه نبودند دست در دست کوچکي از نويسندگان مردمي که به اثرات تئوريهاي غربي درآمده بودند، با دروغهاي بزرگي همچون پرهيز از ادبيات ناب، چهره پاک و کم اشتباه مردم و رزمندگان دفاع مقدس را در نهايت زشتي و پلشتي تسخير کردند.
وي ادامه داد: اين از خدا بيخبران ادعاي واقعيتگرايي به دشمن را با افتخارات و ارزشهاي دفاع مقدس ادغام کرده و همچنان بر اين رويه ناثواب پافشاري ميورزند.
عضو شوراي مرکزي انجمن اهل قلم ايران گفت: اما حتي اين انحرافات کوچک نيز موجب نشد که موج بزرگي از نويسندگان متعهد در عين ناباوري از تلاش خستگيناپذير خود براي احيا و پايبندي ادبيات متعهد دست بکشند.
وي با اشاره به اينکه جشنواره ادبيات داستاني بسيج به لحاظ تنوع شرکت کنندگان از نمونههاي مثالزدني کشور است، تصريح کرد: اين توان بالقوه که در سرار کشور گسترده است ميتواند به جريان تاثيرگذار و ماندگار مبدل کرده است.
رسولي با اشاره به اينکه موضوع داستانهاي ارسالي در جشنواره ششم از تنوع چشمگيري برخوردار بوده است، افزود: توجه نويسندگان به مسائل جاري جامعه، نويد ادبياتي فعال و اثرگذار را ميدهد.
وي اضافه کرد: اغلب آثار راه يافته به جشنواره آثاري با مضمون دفاع مقدس تشکيل بوده است.
عضو شوراي مرکزي انجمن اهل قلم ايران با اشاره به اينکه دفاع مقدس تجربهاي تمام نشدني براي ادبيات حال و آينده کشور است، خاطرنشان کرد: شايسته است که نويسندگان تنها در ظرف زمانبندي گذشته متوقف نشوند و تجربه ارزشمند هشت ساله دفاع مقدس را به زندگي جاري شخصيتها و موقعيتهاي داستاني وارد کنند.
وي همچنين به برپايي اين جشنواره براي افزايش و سطح توانمندي و کمي و کيفي آثار داستاننويسي بسيجي اشاره کرد و ادامه داد: لازم است که نويسندگان به کسب تجربههاي غني زندگي اهتمام ورزند زيرا تجربه زيستي تنها دنبال کردن وقايع و موقعيتهاي ظاهري نيست بلکه زيست معنوي ميتواند برونمايهاي باشد که داستان هر نويسندهاي را به تفصيري از کتاب وحي الهي تبديل کند.
رسولي تصريح کرد: کمکاري و توليد ديرهنگام آثار ادبي سبب کندشدن رشد ادبي نويسندگان شده شايسته است، هر نويسنده برنامهاي حرفهاي براي نوشتن روزانه داشته باشد.
وي با اشاره به اينکه بخش ضعفهاي موجود در داستانهاي ارسالي نشاندهنده عدم اهتمام کافي نويسندگان به بازنويسي آثار و نقد صحيح و فني آنها بوده، ادامه داد: نويسندگان بسيجي بايد با حضور در کارگاههاي داستان به کسب تجربه از حضور اساتيد متعهد و فرهنگ دوختههاي نظري به تجربيات و نويسنگي خود افزوده و داستانهاي خود را عاقلانه بازنويسي کنند.
عضو شوراي مرکزي انجمن اهل قلم ايران با اشاره به اينکه انجمنهاي ادبيات داستاني در سطح استانها جدي گرفته شوند، خاطر نشان کرد: اين انجمنها با برنامه محوري ضمن جذب و توانمندسازي نويسنگان انگيزه لازم را براي توليد آثار متعهد در آثارهايشان بهوجود خواهد آورد.
وي در پايان اظهار داشت: اميدواريم با تلاش مستمر مسئولان و صاحبان انديشه و قلم در سالهاي آتي و در جشنواره هفتم نيز که دو سال بعد برگزار ميشود شاهد آثاري فاخر و ماندگار در عرصه ادبيات داستاني متعهد ايران زمين باشيم.
کد خبر 34076
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۹
- ۰ نظر
- چاپ
عضو شوراي مرکزي انجمن اهل قلم ايران گفت: ادبيات داستاني انقلاب در بستر قيام و طاغوتستيزي متولد شد و در عرصه دفاع مقدس باليد و ميرود تا به درختي تنومند تبديل شود.